Alla inlägg under december 2009

Av Carola - 16 december 2009 08:30

Usch idag tar det tid innan jag sparkas igång känner jag. Tobias är ledig o Zanna är (trots att hon följde med o köpte jacka o skor igår) hemma från skolan. Hon bidde väl kall igår kväll stackarn.

 

Jag hade suttit o pratat med kärbon i mobilen i säkert en halvtimme, när samtalet var avslutat ringde det från ett okänt mobilnummer. Det var tufflan som ringde från "svärmors" (pojkvännens mamma) mobil. Hon var ledsen o upprörd!

"Var har du varit?..Jag har messat 7 gånger o stått utanför säker en kvart o ropat men du har inte svarat!"..Jag tittade på klockan...Ooooops...hon var redan tjugo över tio...o jag hade inte ens reagerat på att hon inte kommit in (senast tio ska hon vara inne)

Jag hade ju tagit bort ljudet till mina sms-meddelanden så därför hade det inte ens pipit till när jag pratat i telefon.

 

Stackars tufflan då...hon fick lov att stanna kvar en stund till hos Mattias så hon iaf fick chans att tina upp lite men när hon kom hem sen hade hon hosta värre än vanligt. Hon ville ändå gå till skolan i morgon (idag med andra ord).

 

Men i morse när jag väckte henne halv sju var hon så varm o hade sån hosta så jag sa åt henne att lägga sig igen. Inte läge att gå till skolan då anser jag.

 

Nu ska jag ta änu en kopp kaffe, kanske vaknar jag till liv efter den!

Av Carola - 15 december 2009 22:23

Nu har hon fått kläder min barriga plastgran

  


Lite väl översållad med glitter kanske..hade lite svårt att sluta i tid



Men lika glittrig som förra årets Furuviksgran är hon då inte


       


Men vad snö vi har fått härligt tycker jag..i morse var det dock inte lika kul...jag o kärbon hade bråttom in till Bomhus eftersom han skulle till Hälsocentralen..och vi FICK bara inte ut bilen...backen krångla precis hela tiden..så nu är den kaputt...iväg kom vi till sist i allafall.


Handla hem ovannämnda barriga plastgran och lite nytt glitter o glam till den.

Sen åkte vi hemoch hämtade Zanna. Jag och tösen har gjort stan idag....men fy 17 säger jag för att gå på stan med en bestämd 13-åring!....Och vad DYRT det blev....den ena jackan efter den andra ratades och skor o stövlar som JAG plockade fram dög ju inte alls....

"Du har ju ingen smak mamma!, ska jag ha de där stövlarna ,  då ser jag ju ut som ett EMO"


Hm...tillslut kom vi överens iaf...även om jackan var alldeles för dyr tycker jag..


Kom hem runt fem då var det bara dax att fixa maten..Tobias hade redan tagit ut hundarna....Tack gullunge.


Men vilken syn jag fick när jag kikade ut genom köksfönstret!

Jag såg ju ingenting!



Och balkongen var tämligen översnöad...där hann jag inte med riktigt att få undan möblerna....;))


    


Får hoppas snön ligger kvar i allafall till efter jul!..


Ha en underbar kväll allihop! 

Av Carola - 15 december 2009 07:59

Det SNÖAR rejält ute nu...underbart....såna här dagar är jag glad att jag inte längre bor i hus..hahaha...men underbart är det med den första snön som faller.. får hoppas den ligger kvar iaf till efter nyår.

 

Är ledig idag, ska träffa min coach på eftermiddan, har ju inte blivit tid till det eftersom jag jobbat så mycket..varken tiden eller orken har funnits där men förra veckan när jag pratade med Björn (som han heter) sa jag det att på tisdag ser jag till att vara ledig så då kommer jag till stan!..Ord o inga visor när skrotis sätter igång..hihih..

 

Ska åka och handla med gubben min åxå...måste ju köpa mig en julgran..det ser lite tomt ut nu i mitt vardagsrum, brukar ju ha granen färdigklädd till Lucia.

 

Zanna ligger på sitt rum o hostar och nyser. Stackarn, inte roligt det inte. Ska slinka in på BIKBOK och kolla om jackan hon ville ha finns kvar , vinterskor får hon gå ner här hemma och köpa på vår lokala skoaffär(det brukar finnas massor av fina skor där nere)..För släpa med henne ner på stan i det tillståndet det gör jag bara inte.

 

Nä nu börjar det bli dax att studsa in o duscha så hundarna får sin morgonpromenad snart...och jag borde väl väcka kärbon åxå...stackarn var så trött igår att han la sig redan klockan åtta...börjar bli lite orolig för honom, så här trött brukar han inte vara. men det kan vara biverkningar på nya medicinen han får också eftersom de höjt dosen. Men det är inte normalt.

 

Ha en helt underbar dag allihop oavsett ni fått snö eller inte..

 

(visst, liiiite drömmar har jag ju, längtar nå så grymt till Alanya)

  

Av Carola - 14 december 2009 17:54

Snart är det dax för det stora julbaket..har en hel del att baka till helgen o nästa vecka..här kommer ett recept på en Saffransockerkaka som jag brukar göra varje jul.

Bild kommer senare när dagen för julbaket är här:

 

Du behöver:

200 g smör

2½ dl socker

3 ägg

1 påse saffran

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 påse flagad mandel

 

1. Rör smör o socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt emellan. Tillsätt saffran och mjölet blandat med bakpulver.

 

2. Häll smeten i en smord  och bröad form(gärna hjärtformad) och grädda i ugnen i 175* i ca 10 minuter, strö över flagad mandel och fortsätt grädda ytterligare 20-25 min.

Av Carola - 14 december 2009 17:40

Blä vad trött jag blir på folk som inte vet vad de gör..jag blir indragen i skitsnack bara för att vederbörande inte kan hålla reda på vem eller vilka hon själv pratar med. Vill inte vara med på sånt. Och till råga på allt så ger människan mig skulden sånt gör mig ännu mer förbannad!.

 

Jag far inte med skitsnack o vill folk anförto sig åt mig så stannar det hos mig. Nä fy vad irriterad jag är nu...och det värsta är att den människan kan jag inte undgå att träffa då hon indirekt ingår i familjen..Är så fruktansvärt less på de intriger som denna dam hela tiden skapar. Har upptäckt att så fort något händer så nog f-n har hon haft ett finger med i spelet...OCH är jätteduktig på att skylla från sig på andra..

 

Men det finns stunder och händelser i livet som gör att jag tillslut lessnar ur totalt...och har man gjort bort sig hos mig då är det bara tack o adjö!..Då har man inget mer här o hämt..

 

Nu har jag skällt färdigt..;)

Återkommer när jag har nåt roligare att skriva om

Av Carola - 14 december 2009 07:47

Nu känns det till o med inomhus att det är kallare ute...termostaten har väl inte riktigt hunnit med. Usch tycker synd om Zanna som inte har ordentliga vinterskor än...eller egentligen HAR hon det men hon vägrar använda dom...de är för klumpiga o inte snygga o gud vet jag...de dög ju förr året..

 

Men i morn ska hon få åka iväg o handla både det ena o det andra..ganska bra på ett sätt att få lönen redan den 15:e....för nu börjar det bli tomt i skåpen..har ju liksom inte riktigt kommit ikapp sen FK tog bort min halva sjukersättning...o det tog tid innan stämpling kom igång så det har ju varit knapert ett tag.

 

I morgon får jag iaf min första fulla lön. Men tyvärr är jag hemma från jobb idag....har ingen som helst energi kvar i kroppen. Konstigt det där att FK anser att jag är fullt frisk..hm...blir lite less när de går emot både allmänläkare och smärtspecialister...men men....vad gör man...har inte energi kvar att bråka på dom...jag försöker jobba så gott jag kan. Värk har jag men det är värk jag lärt mig hantera (alltid värre framåt vintern ) men det är den här förlamande tröttheten..

 

När den sätter in fungerar absolut ingenting...spelar ingen roll hur mycket kaffe jag häller i mig eller hur ofta jag tar en stödvila..den gr inte att sova bort..så svårt att förklara men det är en trötthet som helt enkelt inte går att beskriva. Och så har jag aldrig känt tidigare..inte på det här sättet...totalt energilös...lika glad som vanligt är jag så det är inte frågan om ngn depression heller utan jag är bara TRÖTT..hela kroppen känns tung, minsta grej som ska göras tar dubbelt så lång tid...

 

Nä fy!....Saknar mitt vanliga pigga jag...o det märkliga är att ena dagen kan jag vara jättepigg men så slår det bara till så är jag så där ruskigt trött igen.. o nu när kylan sätter in kommer värken tillbaka.

 

Nämen....nu får jag f-n i mig sluta gnälla....ska lägga mig en stund igen...Zanna har precis traskat iväg till skolan...Tobias sover än (han börjar ju inte förrän kl 13 idag...turunge)..kärbon sover åxå....och våra lurviga två fröknar...de snarkar så det var nåt otroligt från soffan..

 

Hahaha...hör junior från sitt rum intill köket...han pratar i nattmössan....go unge....(säg inte att jag kallt honom go unge...han e ju ändå 18)..

 

Kram på er.....Lovar vara gladare i nästa inlägg....OCH inte så långrandig...

Av Carola - 13 december 2009 18:57

Hittade denna hos Hebbe när jag läste igenom tidigare inlägg.

Ta första bokstaven i ditt namn o svara på frågorna

 

1. Vad heter du? ............................carola

2. Ett ord på fyra bokstäver:.........cola

3. Flicknamn:..................................Cecilia

4. Pojknamn:..................................Calle

5. Yrke:..........................................Cykelrep
aratör

6. Färg:...........................................citrong
ul

7. Klädesplagg:..............................chinos

8. Mat:...........................................Carbona
ra

9. Sak i badrummet:......................Cocosschampo

10. Plats/stad:................................Cypern

11. En orsak att vara sen:............cavalierträff...;))

12. Något man skriker:................Come on!

13. Film:........................................can´t buy me love

14. Något man dricker?...............coffee

15. Band:......................................Chicago

16. Djur:.......................................citronfjäri
l

17. Gatunamn:.............................Centralgatan

18. Bil:.........................................Cadillac

19. Sång:................................crying

 

Pust...det DÄR var inte lätt inte....bidde svengelska

Av Carola - 13 december 2009 09:59

Få vakna i lugn o ro utan någon klocka ställd, ingen telefon som ringer. Bara kliva upp och koka kaffe, tända det tredje ljuset i adventsstaken.

Lyssna på luciasång från tv:n. Kan en söndag i december bli mysigare?

 

Känner mig inte pigg för fem öre idag. Det är väl någon elak bacill som fått grepp om mig antar jag. Så idag ska jag bara vila, inte göra något över det vanliga. Helst av allt skulle jag vilja gå omkring och skrota i morgonrocken hela dagen...men som hundägare kan man ju inte det.

 

Ska dricka upp den sista slurken kaffe nu innan det är dax för våran morgonpromenad.Hundarna ligger fortfarande och sover, det är inte lätt att få liv i dom på morgonen inte...;)

 

Önskar er alla en helt underbar och trevlig LUCIA

 

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

Bloggar jag läser

Andra favoritlänkar

Skriv gärna en liten rad

RSS

Besöksstatistik

Skytten

nedräkning till Julafton


Ovido - Quiz & Flashcards