Alla inlägg under juni 2008

Av Carola - 24 juni 2008 19:32

Funderar starkt på om jag ska byta namn på min blogg till superargamorsan eller respektlösa ungarsmammas blogg??!!!!

Jag gör ju inget annat än bara är SUR känns det som... men igår blev jag verkligen skitsur...idag med...

Skulle som sagt lägga mig tidigt hade jag ju tänkt..men snuttan ringde först klockan åtta o sa att hon ville åka hem..det fick hon ju så klart..så kvart över nio var hon hemma.det var inte så kul att sova borta så många nätter...lillsnuttan då,...hon var uppspelt o mammakär när hon kom hem så hon blev ju vaken lite längre än vanligt.. lade sig ungefär samma tid som "Nisses" flickvän kom hem till oss... typ kl ELVA på kvällen..iaf jag vill ha det tyst efter tio på kvällarna..åtminstone då jag ska upp o jobba.. o absolut inte folk som kommer kl elva på kvällen..kom väl själv i säng vid midnatt..det var ju sånt spring på ungarna fram o tillbaka o jag vill ju ha minst EN timme i soffan i lugn o ro innan jag lägger mig, så jag kan varva ner... o eftersom jag själv har blivit tvungen att ställa min säng i vardagsrummet(har ju bara en trea) så kan jag inte bara stänga om mig..finns å andra sidan ingen dörr in till rummet.. bara ett valv..vardagsrummet ligger i anslutning till andra hallen som vetter mot badrummet..så min säng står m.a.o med fotänden mot badrummet.. man ser rakt in i min säng när man passerar i hallen, min älskade kärbo har visserligen hjälpt mig med att sätta upp en stång i taket där jag har hängt fyra panelgardiner så det iaf blir lite mindre insyn.. men det är störande ändå när folk springer fram o tillbaks på kvällarna.. in på muggen, ut från muggen, ut på bron o röka...jo jo... jag vet att ungen röker men tillåter INTE att han röker inne (även om jag röker själv, under fläkten, han har inte åldern inne).. hur som helst....klockan ett vakna jag till av att "Nisses" flickvän går ut på bron o pratar i mobilen!!! Hon fick samtal kl ETT på natten.. det BRANN i mitt huvud då kan jag säga...huset e ju så lyhört.. står det ngn utanför o pratar så HÖRS det in..kanske inte orden men man hör rösterna..sen gick hon in..dörren gnisslade.. hon släckte lampan i hallen, gick in på toa..gjorde kväller.. gick ut från toa...in på "Nisses" rum som ligger längst bort i lägenheten..sen var det "Nisses" tur..öppnar dörren med ett BRAK..klampar o sätter ner fötterna så hårt det bara går..(den ungen kan inte gå normalt).. sliter upp toa dörren..pinkar så det skvalar riktigt ordentligt..släpper ner toalocket..spolar i kranen på högsta trycket..tvättar händer o borstar tänder...slår HÅRT på lysknappen..(ja annars kan det ju hända att inte lampan slocknar.....eller)..klampar ut i hallen igen..stampar in på sitt rum..men stänger dörren....tyst ...jag tittar på klockan...halv tre....ska bara upp klockan 6....godnatt...


det var i natt det...


har varit kraschad hela dagen..gått som en zombie på jobbet..slutade tack o lov tidigt..tog bussen hem kvart i två.. kom hem...ÅH.. snuttan hade dammsugit..men.....alla tre ungarna..satt inne i vardagsrummet...solen sken ju ute..kan ju vara farligt..."Nisse" satt vid datorn..hans flickvän på min säng..(Gillar jag INTE, min säng är MIN säng).. den lilla satt i soffan o bläddrade i alla dessa fotoalbum.. typ alla tjugo..låg i soffan... då började det sakta men säkert pysa o spraka i min skalle igen....de har egna rum, med egna sängar o till o med egna tvapparater..jag har bara vardagsrummet med min säng som jag vill ha privat.. okej... en sak är väl om de sitter i soffan.. men "Nisse" erkände ju åxå att jo.. de hade väl halvlegat på min säng åxå..ursäkta mig men jag tycker iaf att det är respektlöst..nåt j-a privatliv ska jag väl ändå få ha när jag inte har ett sovrum..jag tycker absolut inte att jag är taskig eller dum när jag säger det till dem...eftersom jag inte sov mycket inatt ville jag gå o lägga mig o vila iaf en halvtimme innan jag skulle ner i tvättstugan... "gurkan" (min dotter) droppade hem till en kompis, "Nisse" o tjejen gick in på hans rum.. jag krävde tystnad  i en halvtimme eftersom de hade hållt mig vaken halva natten..trodde jag ja...någon(om det var fllickvännen eller nisse vet jag inte) satt inne på nisses rum o messade o det pep i mobilen varannan minut..då fick jag nog...UUUUUUUUT!..det är sol ute..jag ska sova!!!!.. och....jodå..de gick ut..o bad faktiskt om ursäkt först..just då kunde jag inte ta den j-a ursäkten..jag är inte att leka med när jag inte fått sova på halva natten.. nä..nu blir det utgångs o ingångsförbud efter klockan elva på vardagskvällarna..så länge jag jobbar iaf.. nån jäkla hejd får det faktiskt vara..

Av Carola - 23 juni 2008 17:13

Ja inte fick man behålla DEN solen särskilt länge... vaknade till grå himmel och blöta vägar i morse.. inte kul alls..åkte iväg till jobbet tjugo över nio.. det händer inte mycket där inte.. vi har bara 17 st som kommer o äter nu om dagarna.. men egentligen finns det en hel del städning att ta hand om.. men min käre arbetskollega..kocken.. eller scheriffen kallad vill alltid hem så himla tidigt.. så det blir inte mycket gjort.. det tar vi nästa vecka är hans standardsvar...lär nog bli MASSOR med jobb nästa vecka.. eftersom jag inte har någon nyckel så måste ju jag åxå gå när han vill gå...han har stora problem att förstå att jag verkligen vill vara kvar på jobbet hela tiden...*L*... men har man gått hemma så länge som åtta år är det fasiken betydligt roligare att vara på jobbet än hemma...

Var ner på gymmet när jag slutade.Kärbon hade redan kört sitt pass så jag fick träna själv.. men ensam var jag inte.. verkar som om halva stan passade på att träna samtidigt.. blev lite väntan mellan maskinerna.. inte kul det heller..men nu är man fit for fight igen iaf.. det var skönt att avsluta med en solning.. ingen sol ute blir det solarium inne,,,*L*..

Nu ska jag bara brygga mig en panna kaffe o sätta mig o läsa tidningen...min stund på dagen... bara min.. ha de!!!

Av Carola - 22 juni 2008 21:51

Man ska inte planera har jag ju ännu en gång lärt mig..hade ju tänkt att bara sitta hemma o njuta av solen idag.. men kärbon ringde o frågade om inte jag skulle komma in till stan. Så jag åkte in samtidigt som snuttan när hon skulle åka till stan med svägerskans dotter. Svägerskan stannade till på Max på vägen hem till henne och handlade gott gott slask till oss allihop.. gubben hennes låg hemma fyllklen efter midsommarhelgens firande..det räckte ju inte tyvärr med midsommarafton för honom utan han hade fortsatt med grannarna på lördan...karlar..min käre kärbo var redan ute hos sin syster..testade crossen med sin yngsta grabb..där var det nog pappa som körde mest..vad är det med karlar o dessa motorer???!!!..

Åkte hem till honom senare, snuttan stannade kvar, hon skulle ju sova där igen. Jag o kärbon tog en promenad(jag som hade tänkt vila idag) hade inte ens något ombyte med mig.. en timme i den hetta som var idag kändes inte skönt när vi kom tillbaka hem, det var ju tur att han hade ett snyggt linne jag kunde låna.. min egen tunika fick jag ju nästan vrida ur...blä..

strax före fem gick vi ner till bilen för att åka på grabbens fotbollsmatch..laget skulle träffas klockan fem för att samåka till grannstaden.. men när vi kom fram till samlingsplatsen fanns det ingen där..junioren ringde sin mamma (den lite virriga enligt mig, o IQ befriade enl kärbon).. då fick vi veta att de skulle samlas KVART i fem..o tydligen hade de haft bråttom därifrån eftersom vi kom dit bara tio min senare (alltså fem i).. men vi for iväg till "Viken".. åkte runt i nära nog en timme på alla dessa fotbollsplaner som vi kunde tänka oss att de kunde vara... men icke då.. o ingen från laget svarade i telefon så det verkade lönlöst.. tillslut kom jag på att det faktiskt finns ännu en till fotbollsplan på andra sidan stan.. o mycket riktigt...DÄR var dem... vi var bara en kvart försenad. så det var bara för junioren att byta om o slänga sig ut på plan..


När matchen var slut åkte vi till kyrkogården mitt i stan..min älskade lillasyster ligger ju där..(hon dog 1981 av cancer, bara 6 år gammal).. tyvärr var graven så dåligt skött.. det är kyrkogårdsförvaltningen som ska sköta den eftersom ingen av oss längre bor så till att vi kan åka dit så ofta.. jag är väl den som egentligen bor närmast.. eller både jag o min bror.. men vihar ju tyvärr inte möjlighet att ta oss dit alla gånger.. men efter att ha sett hur trist det såg ut på graven nu... rosbusken fanns det inte mycket kvar av..den har inte alls tagit sig  år...så kommer jag se till att åka dit betydligt oftare. Lilla stumpan.. trots att det har gått så många år så saknar jag henne fortfarande. Kanske inte så att jag gråter av saknad längre men man undrar ju hur hon hade varit idag om hon fortfarande levde osv..vad hon hade varit för person. Hur hon hade sett ut, vad hon skulle ha jobbat med, om hon hade haft familj..

Vi är fortfarande tre syskon även om en inte finns med oss längre.


Kom hem för ungefär en timme sedan, tog en promenad med hundarna. "Nisse" (som min son kallats sedan han var liten) hade varit ut med dem på eftermiddan men det var dags för kvällsturen o den föll på min lott.

Nu ska jag äta en tallrik fil sen ska jag ta en varm dusch innan jag slänger mig i säng..nattinatt

Av Carola - 22 juni 2008 11:30

Härligt.. vaknade i morse av fågelkvitter och en strimma sol i mitt ansikte... ÄNTLIGEN!!! sommar!!!! Ska bara softa idag..sitta ute på bron o njuta av solen..sitter inne en liten stund nu och väntar på det efterlängtade kaffet..(jo, jag cyklade ner på hemköp iaf igår..*L*)..snuttan ska åka till E idag igen... (har de satt något system i att sova hos varann varannan natt tro?).. junior ligger fortfarande o sover, flickvännen hans likaså.. förstår inte hur man kan sova bort hela sommaren!!..De har inte ens vaknat trots att jag kört med dammsugaren precis utanför dörren..hrm..latmaskar...Nä nu e kaffet klart... höres..

Av Carola - 21 juni 2008 21:31

Vi är snart inne i juli o det är så himla KALLT ute.. termometern visar på 19 grader, men det känns som om det vore minus istället för plus.. har nyss kommit in från sista prommisen med hundarna.. skakar o är iskall om händerna!  I juni!!.. nä fy.. nu längtar jag till augusti när jag o kärbon tar flyget till Turkiet.. längtar efter sol o värme..

Usch.. tror jag har en riktig PMS vecka.. blir irriterad på ALLT.. till o med mina änglar.. hrm.. inte bra.. men ibland blir det för mycket även för en mamma.. men kommer men hem med en attityd som skulle platsa på en fotbollsmatch med 150 fotbollshuliganer så kan man inte bli annat än irriterad.. kaxig...gapig... skrikig...o ändå är hon på bra humör!!!.. njae... hon svänger i humöret så det inte är klokt.. nu kom hon precis in till mig med en näve dumlekola..sånt som mamma bara älskar!!! vad gör man??..en ängel är hon... ibland... o hundarna tror jag har myror i baken idag.. de travar fram o tillbaka i lägenheten.. kan inte slappna av... det i sin tur gör att inte jag heller kan slappna av...värsta moment22... då blir jag irriterad..de blir mer snurriga o travar fram o tillbaka ännu mer.. o jag blir tillslut så trött att jag bara vill stänga av allt... som jag ska göra precis just nu...


Godnatt godnatt... hoppas på att vara på betydligt bättre humör i morgon...kan ju faktiskt bero på att jag inte träffat kärbon idag... fasiken längtar efter honom när han inte är här..kan man fortfarande känna så efter nära nog två år??!!!!


Måste söka för det här...*L*.-..

Av Carola - 21 juni 2008 13:53

Blir så trött på mig själv.. antingen har jag för mycket i skallen eller så konektar inte mina hjärnceller... cyklade ner till Ica för att köpa hundmat o kaffe.. trött i benen efter långpromenaden före lunch, tänkte koppla av med en kopp java.. in o handlade.. mötte fd svågern..snuttans farbror.. stod o surrade en stund.. tog mig upp på cykeln o hojade hem.. svettig o trött i benen kom jag in i köket o packade upp påsen... hundmat..klyftpotatis...beasås....................
.KAFFE!!! helvete!!!!..jag SKA ta mig ner igen men inte nu.. orkar bara inte.. men då blir det hemköp.. det ligger lite närmare.. o då tar jag nog inte ens cykeln.. tar det när hundarna ska ut....


Av Carola - 21 juni 2008 12:03

Pust... har nyss kommit in efter en timme i sol o snålblåst.. men det var skönt att vara ute o gå en stund. Trodde jag skulle få lite sovmorgon idag men vaknade som vanligt en timme före klockan skulle ringa.. är det inte typiskt.. när man ska upp o jobba är det så himla lätt att bara stänga av klockan o vända sig om och sova vidare men icke när man är ledig!!

Snuttan ringde nyss, svägerskans dotter följer med hem, nu är det hennes tur att sova kvar hos oss. Det är helt okej. Pratade med kärbon innan jag tog min promenad, varken han eller jag har något särskilt planerat idag så om vi ska ses vet jag inte än. Hans äldsta dotter jobbar ute på caféet o där är det auktion idag så kanske åker vi dit en sväng. Skönt ändå att bara ta dagen som den kommer. Ska ta en tallrik fil nu, blev hungrig efter den där svettiga promenaden..*L*..

Av Carola - 20 juni 2008 22:37

OJOJOJ... nu har man ätit för en hel vecka..sill i alla möjliga former o smaker, pepparlax, rökt lax..den gravade hoppade jag över.. grillat kött, potatisgratäng, färskpotatis, revbensspjäll o en massa gott... o inte att förglömma..JORDGUBBSTÅRTAN... hann med en laxsmörgås innan hemfärd åxå... nu blir det hårdträning hela veckan på gymmet...hehe..snuttan stannade kvar hos svägerskan.. hon ville sova kvar, har ju kompis där ute.. själv fick jag skjuts hem av kärbon, hade ju hundarna hemma o junior har ju följt med tjejen så jag var tvungen att åka hem..kärbon o hans yngsta har precis åkt hem till sitt, själv ska jag bara ligga i soffan o slöa resten av kvällen

fast lite sugen på glass är jag så jag tror nog jag ska gå ut en sväng till köket...kram kram..

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

Bloggar jag läser

Andra favoritlänkar

Skriv gärna en liten rad

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Skytten

nedräkning till Julafton


Ovido - Quiz & Flashcards